vineri, 28 mai 2010

SALATA DE VINETE CU JELEU DE ARDEI COPT



Ingrediente:
cateva felii de paine, fara coaja
2 vinete
3 ardei capia rosii
200 ml ulei
0 ceapa mica
sare
otet
2 g gelatina
Preparare:
Gelatina se pune la inmuiat intr-o lingura de apa rece.
Vinetele se coc pe foc iute, se curata de coaja si se pun pe un plan inclinat sa se scurga.
Ardeii se coc si ei pe foc iute, se curata de coja si seminte si se pun intr-un bol cu sare si otet, sa se marineze putin.

Unul dintre ardeii copti se taie fasii subtiri. Ceilalti se toaca si se paseaza apoi cu un blender da mana. Zeama in care s-au marinat ardeii se incalzeste si se toarna peste gelatina inmuiata. Se amesteca bine pentru a se topi gelatina, dupa care se toarna peste pasta de ardei copti. Jeleul astfel obtinut se toarna intr-un strat de cca 0,5 cm intr-o tava imbracata in folie alimentara si se da la rece pentru a se inchega.

In acest timp se prepara salata de vinete : se toaca vinetele si se freaca cu uleiul dupa care se adauga ceapa tocata fin si se potriveste de sare (eu prefer cu robotul cu paleta de plastic).

Se lasa la frigider cca o jumatate de ora.


Si acum montarea:
-daca aveti mai multe inele, procedati in felul urmator: taiati feliile de paine cu inelele. Peste paine puneti un strat de fasii de ardei copti, apoi un strat gros de salata de vinete si deasupra jeleul de ardei (renuntati la faza cu pusul jeleului in tava). Dati la rece pana s-a inchegat jeleul, apoi scoateti de pe inele si serviti.
-daca nu aveti decat un inel (ca mine), taiati feliile de paine,

puneti deasupra un strat de fasii de ardei copti,

apoi un strat gros de salata de vinete. Scoateti inelul. Scoateti tava cu jeleul inchegat din frigider, decupati cercuri si cu grija asezati-le peste salata.

Decorati dupa preferinta si serviti.




Un comentariu:

  1. Чудесно предложение-
    колоритно и вкусно, ще го опитам!
    Поздрав и хубав ден, Диана

    RăspundețiȘtergere