marți, 1 iunie 2010

RULOURI DE CASTRAVETI CU BRANZA

Ingrediente (cantitati aproximative):
2 castraveti mari si tineri, fara seminte
150 g branza de vaci (daca ii vreti dietetici sau branza sarata de care va place: de oi, de capra, etc)
2 lingurite de unt
cateva fire de usturoi verde
1/2 ardei gras rosu
cateva fire de marar
sare, piper si boia de ardei, dupa gust

Preparare:
castravetii se taie pelung in felii subtiri si se pun in apa rece cu putin otet pentru a se putea modela usor.
Umplutura se prepara amestecand toate ingredientele, mai putin ardeiul gras care se adauga la urma, taiat in cubulete.
Se scot feliile de castravete din apa si se usuca cu un prosop.
Se unge fiecare felie cu un strat consistent de crema de branza si se ruleaza (daca au stat suficient in apa cu otet, adica cel putin o ora, nu mai sunt necesare scobitorile pentru fixare; cum eu eram in criza de timp si nu le-am lasat decat vreo 5 minute, am folosit scobitori pentru fixare.)
se decoreaza cu marar verde, bucatele de usturoi verde si cubulete de ardei.
Se servesc imediat cum au fost umplute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu