Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 31 iulie 2010
PRAJITURA CU NECTARINE SI PETALE DE TRANDAFIR
Ingrediente:
-125 g faina
-200 g zahar
-2O0 g unt moale (din care se unge si
tava)
-3 oua
-1 praf sare
-un plic praf de copt
-5 nectarine mari (cu samburi)
-2-3 linguri lichior de fructe (eu am pus extract de vanilie)
-2-3 lingurite petale de trandafir conservate
Preparare:
Se spala nectarinele si se curata de samburi apoi se taie feliute.
Untul se freaca cu zaharul,
se incorporeaza pe rand,ouale
apoi faina cu praful de copt si sarea.
La urma se adauga extractul de vanilie, petalele de trandafir
si nectarinele, se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da la cuptorul incins la 175-180 grade timp de 40-45 minute, pana e rumena si trece testul scobitorii.
joi, 29 iulie 2010
BUDINCA DE PENE
Ingrediente:
1/2 kg de pene
1 kg branza de vaci sau telemea
100 g unt
5 oua
200 ml smantana (minim 16% grasime)
seminte de dovleac, decojite
2 linguri de parmezan ras
Preparare:
Se fierb penele in apa cu sare si putin ulei.
Se scurg si se clatesc.
Se unge cu unt un vas termorezistent.
Se amesteca penele cu branza de vaci sau telemeaua maruntita.
Se aseaza in vasul termorezistent.
Ouale se bat bine si se adauga smantana.
Se toarna ouale peste penele amestecate cu branza.
Se presara cu semintele de dovleac si cu parmezanul ras si bucatele de unt.
Se da la cuptor pana se rumeneste bine.
miercuri, 28 iulie 2010
INIMA DE PORC UMPLUTA
Ingrediente:
o inima de porc
2 felii de franzela muiate in lapte si stoarse bine
50 g slanina afumata sau kaizer
o ceapa
un ou
150 g carne tocata (am pus piept de pui)
100 ml vin (am pus vin rosu)
sare, piper, verdeata
Preparare:
Se despica inima longitudinal in doua parti egale care nu se desprind una de cealalta. Se scoate sangele, lasand peretii intacti.
Se sareaza si se pipareaza,
dupa care se umple cu un amestec de carne tocata, franzela muiata in lapte si stoarsa bine, ceapa tocata, oul, sare, piper, verdeata.
Se infasoara inima in felii subtiri de slanina si se leaga.
Se fierbe inabusit la foc moale, in apa cu vin.
Cand este gata se scot atele, se taie felii si se serveste.
Eu am servit-o cu Mini tian provençale
marți, 27 iulie 2010
SUFLEU DE LEGUME CU SOFRAN
Ingrediente:
4 dovlecei
Cativa baby carots (eu am avut la congelator si nu i-am fiert)
Cateva pastai verzi, fideluta
2 ardei rosii copti si curatati de cotor si seminte
7 oua
3-4 linguri de faina
50 ml lapte
3-4 linguri de smantana
Sofran
Sare
Putin unt pentru uns tava
Cascaval ras
Parmesan ras
Preparare:
Se pregatesc legumele: morcovii mai mari se taie, ceilalti se lasa intregi;
dovleceii se curata de coaja, din loc in loc (sa mai ramana fasii de coaja)
si se taie felii subtiri;
pastaile se oparesc in apa sarata si se scurg;
Se pun legumele intr-un bol incapator.
Laptele se incalzeste si se pune in el staminele de sofran (eu am avut sofranel), pentru a lasa aroma si culoarea.
Cele 7 oua se pun intr-un bol
si se mixeaza cu sare si piper.
Se adauga smantana, laptele cu sofran
apoi faina
atata cat sa obtinem un aluat de consistent celui pentru clatite.
Se toarna peste legume si se amesteca.
Se rastoarna in tava cu pereti detasabili unsa cu unt.
Deasupra, se acopera cu unstrat de cascaval ras si parmesan.
Se da lacuptor pana s-a rumenit frumos deasupra.
Scoasa din tava:
Se serveste calda sau rece si poate fi imbunatatita cu o felie de sunca (pentru iubitorii de carne)