Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 25 iulie 2010
CIUPERCUTE LA CUPTOR
Este cea mai simpla, sanatoasa si gustoasa reteta cu ciuperci pe care o cunosc si pe care o fac de ani de zile.
Ingrediente:
ciuperci (cate doriti)
ceva unt
sare si piper, dupa gust si
facultativ: verdeata (marar si/sau patrunjel) si usturoi
Preparare:
Se spala ciupercile, li se rup piciorusele, care se pot folosi la alta reteta si se pastreaza doar palariile.
Se scurg de apa si se usuca cu un prosop de bucatarie sau hartie absorbanta.
Se aseaza palariile intr-o tava suficient de mare, una langa alta cu interiorul in sus.
In fiecare palarie se pune cate o bobita de unt.
Se presara cu sare si piper si se dau la cuptor, care in prealabil a fost preincalzit.
Se la sa cca 45-60 de minute (functie de marimea ciupercilor) sau pana incep sa se usuce putin pe margini.
Se scot pe platou si se servesc cu verdeata si/sau usturoi tocate marunt sau chiar ca atare.
Sunt suculente, aromate si sanatoase si se pot servi fie fierbinti sau chiar si reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu