miercuri, 11 august 2010

"SPAGHETE" DE LEGUME SOTATE



Ingrediente:
2 linguri de unt
o lingurita de ulei
2-3 catei de usturoi
o ceapa potrivita
2 dovlecei in floare
2 morcovi tineri
50 g cascaval ras
o lingurita de parmezan
cateva rosii cherry
sare, piper
optinal frunze de oregano sau busuioc, ardei iute rosu tocat marunt sau fulgi de cilli
Preparare:
O lingura de unt se topeste in tigaie cu un strop de ulei si putina sare. Se da focul mic si se adauga usturoiul tocat, se caleste putin apoi se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga morcovii tocati fasii subtiri si lungi (eu am folosit razatoarea borner, placa cu un sir de dinti). Cand morcovii au inceput sa se moaie, se adauga si dovleceii, taiati de asemenea fasii si se amesteca pana s-au muiat putin si acestia. nu trebuie gatiti prea mult, pentru a ramane fasiile intregi, frumoase. Se ia tigaia de pe foc si se adauga cascavalul ras, cealalta lingura de unt si parmezanul. Se condimenteaza dupa gust.
Se poate servi ca atare, pentru vegetarieni si nu numai, ca aperitiv pe felii de paine prajita sau in cosulete de parmezan (in acest caz renuntati la parmezanul din compozitie) sau ca o deliciosa si aspectoasa garnitura langa o friptura.
Eu am servit-o ca atare, decorata cu frunze de oregano, piper verde si rosii cherri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu