Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 13 august 2010
Tarta cu rubarba si bezea à la Christine Ferber
Ingrediente:
Blat din aluat briseé:
125g de faina
90g unt moale
1 lingurita de zahar pudra
1praf de sare
2 linguri de apa rece
Crema:
5 linguri de smantana grasa
3linguri de lapte
2 oua medii
5o g de zahar
Pentru topping:
400g de rubarba
2 oua medii
90g de zahar pudra
1 praf de sare
10g de zahar tos
Prepararea:
Blatul:
Se dizolva sarea in apa si se adauga untul moale. Se adauga faina amestecand pana se formeaza un aluat nelipicios. Se inveleste in film alimentar si se lasa la frigider minimum 3 ore.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem intre o foaie de silicon sau hartie de copt si folia alimentara. Dupa ce am adus foaia la dimensiunea dorita, scoatem folia alimentara. Ungem o forma de tarta cu unt si asezam aluatul cu hartia de copt deasupra. Scoatem hartia si dam tarta la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute.
In acest timp pregatim crema amestecand toate ingredientele intr-un vas. Spalam si taiam rubarba bucatele de 2-3 cm.
Cand aluatul este gata, asezam bucatelele de rubarba peste blat, turnam deasupra crema si dam la cuptor pentru de 40 de minute.
Batem albusurile de la cele doua oua ramase cu sarea mai intai apoi cand incep sa se intareasca adaugam zaharul tos si apoi zaharul in pudra. Lasam pana se formeaza o masa alba lucioasa care formeaza “ciocuri”, ca pentru bezea.
Scoatem tarta din cuptor, o asezam pe un grilaj si lasam sa se racoreasca putin, dupa care asezam bezeaua, presaram zahar pudra si o punem iar in cuptor pentru 15 minute cu focul foarte mic, apoi inca 10 minute cu cuptorul intredeschis.
Cand este gata o lasam pe un grilaj sa se racoreasca.
Imi plac tartele foarte mult, dar n-am incercat pana acum rubarba, arata tentant cea gatita de tine :)
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! Si mai ales ca ai avut rubarba rosie, bine coapta! Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereAs fi interesat de un link-exchange intre famouswhy.ro , motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email (va rog precizati linkul dvs) pe admin@motruinfo.ro
Cu respect,
Ursu Radu
(Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)
imi place cum arata, o sa incerc si eu reteta :)
RăspundețiȘtergereO BUNATATE Elena.P
RăspundețiȘtergere