luni, 8 noiembrie 2010

ANDIVE CU DRESSING DE MUSTAR SI SMANTANA


Ingrediente:
2 andive,
o lingurita ulei masline,
2-3 catei de usturoi,
o lingurita mustar Dijon (cu hrean),
o lingurita zeama de lamaie,
o lingurita zahar (sau miere),
2-3 linguri de smantana,
sare, piper, marar, patrunjel, busuioc

Mod de preparare:

Desfacem foile de la andiva cu atentie ca sa ramana intregi.
Tinem foile de andiva in apa rece cu sare pentru aproximativ 15 min ca sa iasa amareala.
Intre timp pregatim dressingul.
Zdrobim usturoiul si il frecam cu o lingura de ulei de masline, un praf de sare si piper.
Adaugam zaharul (mierea), zeama de lamiae, verdeata toccata si amestecam.
Adaugam o lingurita de mustar si 2-3 linguri de smantana.
Obtinem un dressig aromat si cremos.
Scoatem foile de andiva din apa si le taiem fasiute.
Adaugam sosul si amestecam usor cu doua palete ridicand fasiutele de pe margini inspre mijloc ca sa nu le rupem.


Servim ca si garnitura la diverse fripturi sau pe post de salata.


Dressingul aromat de mustar si smantana schimba total gustul usor amarui al andivei care devin astfel racoroase, crocante si foarte, foarte aromate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu