miercuri, 17 noiembrie 2010

CEAPA SI ARDEI UMPLUTI CU CREMA DE BRANZA



Reteta inspirata dupa Jamie Oliver

Ingrediente:
•4 cepe decojite
•4 ardei grasi mici, rosii, curatati de seminte si cotoare
•4 catei de usturoi tocati marunt
•6 linguri cu smantana
•2 linguri parmezan ras
•2 linguri branza de vaci
•2 linguri cascaval ras
•sare,piper
•cateva crengute de rosmarin
•8 felii de bacon afumat cu striuri

Preparare:
Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare
ale fiecarei cepe si il tocam marunt.
Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.
Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam in compozitie cele trei feluri de branza si asezonam cu sare si piper.
Cu aceasta compozitie umplem cepele fierte si ardeii.
Infasuram fiecare ceapa si fiecare ardei intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o crenguta de rozmarin.

Asezam cepele si ardeii umpluti intr-o tava.
Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede, iar baconul s-a rumenit frumos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu