Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
joi, 2 decembrie 2010
MIC DEJUN CU CLATITE DE DOVLECEI
Ingrediente pentru doua persoane:
Pentru clătite:Un dovlecel
Un ou
2-3 linguri de lapte
Făină cât cuprinde
2-3 linguri de ulei pentru prajit
Pentru servire:
Câte un ou
Smântână
Piper roşu şi verdeaţă pentru servit
Preparare:
Se dă dovlecelul pe răzătoarea mare. Oul se bate bine cu furculiţa. Se adaugă dovlecelul ras, laptele şi atâta făină cat să se facă un aluat de consistenţa unei smântâni groase.
Se incinge uleiul şi cu lingura se aşează moviliţe de compoziţie. Se prajesc în uleiul încins până devin maronii pe margini apoi se intorc şi se prăjesc şi pe cealaltă parte.
Se servesc fierbinţi cu ochiuri româneşti şi smântână.
Se decorează după imaginaţie.
Mi s-a facut pofta cand am vazut pozele, cred ca au un gust fantastic
RăspundețiȘtergere