Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 20 aprilie 2011
FRIGARUI CU INIMIOARE DE PUI MARINATE
Ingrediente:
-1/2 kg inimi de pui
-o lamaie (sau limetă)
-2-3 căţei de usturoi
-sare marină
-ulei de măsline
-o jumătate de ceaşcă de apă caldă
Preparare:
Spălăm bine inimioarele de pui şi le scurgem.
Pisăm usturoiul şi îl frecăm cu o lingurită rasă de sare. Se obţine astfel o pastă de usturoi. Adaugăm apă caldă să obtinem un mujdei. Lăsăm să se răcorească putin.
Adăugăm sucul de lămâie şi o lingură de ulei de măsline.
Punem inimile de pui în sosul de lămâie cu usturoi şi le lăsăm o ora să se marineze.
Beţele de lemn se pun într-un vas cu apă rece şi se lasă să absoarbă multă apă (sa nu se ardă la frigere). Apoi înfigem inimioarele pe ele şi le lăsăm să stea în marinată încă minim 15 minute.
Încingem grătarul, îl ungem cu foarte puţin ulei şi punem frigăruile pe grătar.
Se întorc des, să nu se ardă pe nici o parte, doar să fie rumenite frumos.
Se stropesc des cu marinata, cât timp se frig.
Marinata le menţine suculente.
În câteva minute sunt gata. Se servesc calde.
Puteţi să înveliţi capetele frigăruilor cu staniol, pentru un aspect mai festiv.
Absolut delicioase! Aromele de lămâie şi usturoi sunt discrete, iar inimioarele cuprinse de căldura grătarului sunt chiar o surpriză plăcută pentru papilele gustative.
Le-am servit cu spanac tras în unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu