Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 9 aprilie 2011
SALATA DE ANDIVE CU FRUCTE DE MARE
Ingrediente:
o andivă,
400 g fructe de mare
2-3 linguri de smântână,
o linguriţă de hrean ras, la oţet,
câţiva căţei de usturoi,
boabe de piper verde
câteva capere
o lingură de ulei de măsline,
sare,
un vârf de cuţit de zahăr,
mărar
Mod de preparare:
Pentru ca andiva să nu fie amară, se desface foaie cu foaie şi se ţine într-un vas cu apă rece şi sare timp de 10-15 min. În acest fel nu va mai avea gust amar ; (vezi şi aici).
Pentru sosul de hrean:strivim căţeii de usturoi în mojar şi îi frecăm cu sarea şi uleiul de măsline până devine o pastă, ca pentru mujdei.
Adăugăm boabele de piper verde după gust, caperele şi o linguriţă de hrean ras (sau mai puţin dacă vi se pare prea puternic). Frecăm bine şi la final adăugăm smântâna şi un praf de zahăr. Presărăm mărar tocat.
Fructele de mare se călesc pentru câteva minute într-o lingură de unt.Se condimentează.
Se aşează foile de andive bine scurse pe farfurie, se adaugă fructele de mare şi se asezoneaza cu sos.
Foile de andive pot ţine loc de tacâmuri şi această salată se poate servi foarte bine direct cu mâna.
Se serveşte cu lămâie pentru cine doreşte şi cu pâine prăjită. Poate fi servită atât ca aperitiv cât şi ca un fel principal lejer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu