marți, 17 mai 2011

ÇILBIR CU OUĂ DE PREPELIŢĂ


Ingrediente:
3 ouă de prepeliţă
3 linguri pline de iaurt
2 căţei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
O lingură de ulei de măsline
O lingură de oţet
Sare
piper roşu
mărar,
2 frunze de salată creaţă

Preparare:
Din ouăle de prepeliţă se prepară ochiuri pe apă: se pune apa cu sare şi o lingură de oţet la fiert. Când lichidul a dat în clocot se amestecă circular cu o lingură şi se dau drumul, pe rând la câte un ou de prepeliţă (mişcarea circulară face ca albuşul să nu se împrăştie). Când s-au făcut toate cele 3 ochiuri se pun într-o strecurătoare să se scurgă foarte bine.
Usturoiul se pune în robot să toace mărunt. Se adaugă iaurtul, uleiul de măsline, sare şi piper şi se amestecă bine.

Amestecul de iaurt cu usturoi se aşează într-un vas peste frunzele de salată. Deasupra se aşează ouăle. Se presară cu mărar tocat şi piper roşu zdrobit grosier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu