miercuri, 15 iunie 2011

"CUIB" de carne tocată



Ingrediente:
½ piept de pui, tocat
o ceapă potrivită
un morcov
2 căţei de usturoi
2 ouă
O lingură de pesmet
Câteva fire de mărar şi pătrunjel verde
sare
piper măcinat
câteva boabe de piper roşu
puţin ulei de floarea soarelui

Preparare:
Carnea, ceapa, morcovul, usturoiul, verdeaţa se dau prin maşina de tocat.
Se adaugă pesmetul şi un ou, se condimentează bine şi se amestecă.
Un vas termorezistent se unge cu ulei. Din compoziţia cu carne tocată se modelează un cilindru care se aşează în vas. La mijloc se practică o adâncitura de mărimea unui ou.

Se dă la cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc până carnea capătă o culoare albiciasă, semn că începe să se coacă. Se scoate din cuptor şi se sparge oul rămas în adâncitura formată. Se presară cu câteva boabe de piper roşu, măcinat grosier. Se dă tava din nou la cuptor pe grătarul de sus, până oul este făcut atâta cât vă place. Se serveşte fierbinte, cu salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu