miercuri, 22 iunie 2011

PARFE DIETETIC CU MENTĂ ŞI CIREŞE



Ingrediente:
3 gălbenuşuri
3 linguri rase cu fructoză (sau în varianta nedietetică, 4 linguri pline cu zahăr)
300 g cireşe fără sâmburi
300 ml frişcă vegetală
O mână de mentă, tocată
2-3 linguri sirop natural de mentă

Preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu cele 3 linguri de fructoză până se albesc şi îşi dublează volumul. Se pun la bain-marin şi se încălzesc, amestecând continuu, până când se îngroaşă atât cât o dungă făcută cu degetul pe spatele lingurii îşi păstrează forma. Se adaugă menta tocată, se amestecă bine, se ia de pe foc şi se ţine vasul acoperit pentru a se infuza menta.
Când compoziţia s-a răcit se adaugă siropul de mentă şi cireşele, se amestecă, iar la sfârşit se încorporează frişca bătută, dacă e necesar cu o linguriţă de fructoză.
Îngheţata astfel preparată se toarnă în forme şi se dă la congelator pentru minim 5 ore.

Este delicioasă, nu face ace şi nu trebuie amestecată în timpul congelării
Se poate servi cu sos dietetic de cireşe.

Un comentariu: