Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
joi, 14 iulie 2011
GHIVECI DE VARĂ
Ingrediente:
o lingură de ulei
2-3 cepe
un dovlecel
2-3 morcovi
cateva pastai
o vânătă
un ardei gras roşu şi unul verde
câteva bame fierte
o mână de mazăre boabe
câteva roşii
sare, piper, pătrunjel verde
Preparare:
Intr-o cratiţă se pune le încins o lingură de ulei. Se adaugă ceapa tăiată rondele, puţină sare şi se amestecă să se îmbibe cu ulei.
Se adaugă morcovii tăiaţi felii subţiri, apoi ardeii graşi, fâşii. Se amestecă.
Vinetele se curăţă din loc în loc de coajă, se taie rondele de ½ cm grosime şi se adaugă peste legumele din cratiţă.
Păstăile se fierb în apă cu sare.\
Bamele se fierb şi ele în apă cu sare (am folosit congelate).
Se adaugă peste celelalte legume.
Dovlecelul se curăţă de coajă, se taie de asemenea rondele şi se adaugă în cratiţă.
Se adaugă păstăile fierte şi mazărea.
Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă în cratiţă.
Se toarnă apă fiartă cât să acopere legumele şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Se asezonează cu sare piper şi pătrunjel verde şi se serveşte.
Cat de mult imi place prezentarea!! portia din farfurie e a mea?? arata foarte bine.. O papica plina de savoare!!
RăspundețiȘtergereasa ceva mai rar am uitat de bunatatile gradinii noastre . cat poate sa fie de sanatoasa si de gustoasa. Miros, gust culoare nemaipomenit!!! Felicitari
RăspundețiȘtergereVara acesta era mirsul cel mai imbietor ce plutea peste case si razbate din toate casele si bucatariile de vara.SUPER!!!