Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 6 iulie 2011
OSTROPEL DIN COCOŞ
adică din “dumnealui”…
Ingrediente:
Carne de cocoş
O ceapă uscată
O legătură de pătrunjel verde
2 legături usturoi verde
O lingură pastă de gogoşari sau un ardei gras roşu
Sare şi piper, după gust
Preparare:
Se pune carnea la fiert cu puţină sare şi se spumuieşte până rămâne zeama limpede si a scăzut mai mult de jumătate iar carnea este fiartă (intră uşor furculiţa în carne sau pielea de la aripă se rupe uşor).
Într-o cratiţă se pune o lingură de ulei şi ceapa uscată tocată mărunt. Se sotează până devine sticloasă. Se adaugă carnea fiartă
cu tot cu supa în care a fiert
şi o lingură de pastă de gogoşari.
Ceapa verde, pătrunjelul , usturoiul şi ardeiul gras dacă nu aveţi pastă de gogoşari se pun în robot (sau se toacă foarte fin). Se adaugă legumele în cratiţă peste carne şi ceapă,
se mai dau două clocote, se potriveşte de sare şi piper, se stinge focul şi se acoperă oala cu capac.
Se lasă să se calmeze 10 minute înainte de a fi servit. Se decorează cu pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu