Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 2 august 2011
FASOLE PRĂJITĂ
Este un fel de mâncare foarte simplu, care se consumă foarte des în Moldova, în special varianta de post.
Ingrediente: 250 g fasole albă 200 g slăninuţă sau costiţă afumată sau 2-3 linguri de ulei pentru varianta de post Murături pentru servit Preparare: Se fierb fasolele după ce au stat la înmuiat într-o oală cu multă apă, de seara până dimineaţa. Slăninuţa sau costiţa se taie bucăţele şi se pune la prăjit. Când s-a rumenit, se adaugă fasolea şi se prăjeşte şi ea, scuturând cratiţa din când în când. Se serveşte cu murături.
Ca sa fie reteta de fasole prajita moldoveneasca trebuie sa contina si ceapa calita (eventual si niste bulion sau rosii tocate). Dragut blogul , retete interesante .
Imi pare rau, la noi, in nordul extrem al Moldovei, cea despre care spui tu (cu ceapa prajita si bulion) se numeste "Mancare de fasole". Ce am prezentat eu, este "Fasole prajita"
Ca sa fie reteta de fasole prajita moldoveneasca trebuie sa contina si ceapa calita (eventual si niste bulion sau rosii tocate).
RăspundețiȘtergereDragut blogul , retete interesante .
Imi pare rau, la noi, in nordul extrem al Moldovei, cea despre care spui tu (cu ceapa prajita si bulion) se numeste "Mancare de fasole". Ce am prezentat eu, este "Fasole prajita"
RăspundețiȘtergere