sâmbătă, 3 septembrie 2011

GOGOSARI FELII IN SUC PROPRIU SI OTET



Reţeta aceasta am găsit-o în revista "Cărticica cămara ta bogată" în anul 2005 şi de atunci o fac în fiecare an.V-o recomand cu căldură!
Ingrediente:
1kg de gogoşari curăţaţi (cântăriţi fără seminţe şi fără cotoare)
100 ml oţet de 9 grade
100 g zahăr
10 g sare (o linguriţă cu vârf)
o tabletă de aspirină (facultativ)
2 foi de dafin
o linguriţă boabe de muştar
o linguriţă boabe de coriandru
hrean
Preparare:
Gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri. Se pun într-o cratiţă împreună cu celelalte ingrediente, înafară de aspirină. Se amestecă şi se lasă 1-2 ore, cât gogoşarii să lase suc.

Se pune apoi vasul cu gogoşari pe foc, să dea într-un clocot. Cât stă vasul pe foc, se amestecă, apoi se scot gogoşarii cu o paletă şi se lasă să se răcească.

Se aşează gogoşarii în borcane,se aşează deasupra 2 beţe de hrean în formă de X, se presară aspirina pisată (facultativ), se toarnă în fiecare borcan zeama în care au fiert gogoşarii, se capsează borcanele şi se depozitează în cămară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu