marți, 15 noiembrie 2011

MEDALION DE SOMON CU SOS DE CAPERE ŞI CREVEŢI


Ingrediente: (pentru o porţie)

Un medalion de somon
2 linguri cu unt
2 linguri cu ulei de măsline
O linguriţă cu amidon alimentar
O lingură cu smântână
50 g capere
Zeama de la o jumătate de lămâie
Sare şi piper
O ceşcuţă de orez pentru garnitură
2 ceşcuţe cu supă sau apă
Câteva fire de şofran 

Preparare:

Se pune la încins o lingură cu unt şi o lingură cu ulei de măsline. Se adaugă o ceşcută cu orez şi când s-a albit se adaugă supa sau apa, sare şi câteva fire de şofran. Se fierbe până scade apa, se ia de pe foc şi se acoperă vasul în care a fiert. Se lasă minim 10 minute, după care se poate servi.


Medalionul  de somon  se spală şi se usucă. Se sărează şi se pipărează apoi se pune la prajit într-o lingură de unt şi una de ulei de măsline. Se lasă 2-3 minute pe fiecare parte şi se scoate.
În sosul rămas se adaugă  creveţii şi smântâna amestecată cu amidonul alimentar. Când începe să fiarbă se adaugă caperele bine scurse şi se stinge cu zeama de lămâie. Toată operaţiunea durează maxim 2-3 minute pentru a nu se întări creveţii.

Se aşează medalionul de somon pe farfurie, orezul alături iar deasupra se toarnă sosul fierbinte. Se decorează cu felii de lămâie.

2 comentarii: