sâmbătă, 26 noiembrie 2011

PULPĂ DE PORC LA CUPTOR


Ingrediente:

O bucată de pulpă de porc dezosată şi fără grăsime
O căpăţână de usturoi
O bucăţică de slănină, cel mai bine afumată
O lingură cu ulei
Sare
Piper
Cimbru 

Preparare:

Pulpa de porc se împănează (se fac incizii cu un cuţit ascuţit şi nu prea lat, în care se introduc căţei de usturoi şi feliuţe de slănină)

Se unge apoi pulpa cu ulei şi se presară cu sare, piper şi cimbru. Se pune în tavă, se toarnă 1/2 pahar cu apă şi se acoperă cu o hârtie de copt unsă pe ambele părţi cu ulei.

Se dă la copt socotind cam o oră pentru 1 kg de carne.
Se face proba, înţepând în partea cea mai groasă cu o scobitoare. Dacă iese un lichid rozaliu, se mai lasă la cuptor, pentru că nu este încă gata.
Când este gata, se scoate din cuptor, se feliază şi se serveşte.

Este delicioasă cu o garnitură de varză roşie şi mere.


2 comentarii: