¼ kg de fasole
albă
Un morcov
O ceapă mare sau 2 mici
100 ml suc de roşii
¼ kg de costiţă
2 bucăţi de cârnaţi afumaţi
Sare, piper, 2 foi de dafn
Preparare:
Se spală fasolea şi se fierbe. Între timp, se taie
costiţa bucăţi iar cârnaţii felii. Se pun să se prăjească puţin, apoi se adaugă
ceapa tăiată mărunt. Când s-a muiat puţn se adaugă morcovul tăiat bucăţele
mici, care de asemenea se căleşte. Se adaugă sucul de roşii şi un polonic, două
din fasolea fiartă, cu tot cu zeamă.
Se mai
fierbe puţin apoi se varsă peste restul de fasole fiartă. Se gustă şi se
potriveşte de sare şi piper, se adaugă foile de dafin şi se termină de fiert.
Reţeta este specifică zonei Teleorman şi o ştiu de la
soacra mea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu