Ingrediente:
1 kg de carne de vită cu os
O ceapă uscată şi o legătură de ceapă verde
Un morcov
Albitură
Ardei gras tăiat cubuleţe (am pus de la congelator)
Un sfert de varză
mică
O legătură de ştevie
3 legături cu lobodă roşie
O legătură cu pătrunjel verde
O legătură cu leuştean proaspăt
300 ml borş acru (sau după gust)
Câteva ouă fierte tari
smântână
Sare şi piper după gust
Preparare:
Carnea se spală, se taie bucăţi potrivite şi se fierbe în
apă rece cu puţină sare, având grijă să luăm spuma care se formează în timpul
fierberii.
Când carnea este fiartă, se scoate.
În supa rămasă se adaugă pe
rând:
ceapa uscată, tocată,
albitura curăţată şi tocată,
morcovul
tocat nu prea mărunt,
varza tăiată fâşiuţe foarte
subţiri (am folosit răzătoarea Borner).
şi ardeiul gras cubuleţe.
Carnea fiartă se scoate de pe oase şi
se taie cubuleţe.
Se adaugă în supă. Ştevia spălată bine, fără codiţe şi tăiată
fâşii se adaugă şi ea.
La fel ceapa verde tocată grosier.
Loboda
se alege frunză cu frunză, se spală bine şi se lasă la scurs.
Se adaugă
borşul fiert separat apoi frunzele de lobodă,
pătrunjelul verde tocat mărunt,
se potriveşte de sare şi borş (dacă mai trebuie se mai adaugă) şi se mai lasă
să dea un clocot, două. Se adaugă puţin leuştean tocat, se opreşte focul şi se
lasă oala acoperită pentru 10 minute.
La servire se adaugă în farfurie căte 3 sferturi de ou fiert tare, o lingură cu
smântână
şi leuştean proaspăt tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu