marți, 26 iunie 2012

CIULAMA DE CIUPERCI


Ingrediente:
500 g ciuperci
O ceapă mărişoară
O lingură cu unt
O lingură cu făină sau amidon de porumb
2 linguri cu smântână
Un pahar cu lapte
Câţiva căţei de usturoi
Sare, piper, mărar şi pătrunjel verde, după gust 

Preparare:
Ciupercile se spală trecându-le sub un jet rapid de apă (nu se ţin prea mult în apă pentru a nu se îmbiba şi a scădea greu). Se taie nu prea mărunt. Se pune untul la topit apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat puţin ceapa, se adaugă ciupercile şi se sotează până scade toată zeama lăsată de ele. Făina sau amidonul se amestecă cu laptele şi smântâna şi se toarnă în cratiţă peste ciupercile sotate. Se dă focul la mic şi se fierbe încet, amestecând din când în când,  până se îngroaşă sosul. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată. Se acoperă şi se lasă să se odihnească 10 minute, după care se poate servi cu mămăligă caldă sau cu pâine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu