joi, 7 iunie 2012

FRIPTURĂ DE PORC CU SOS DE RODII ŞI ROŞII


Ingrediente:
½ kg pulpă de porc dezosată şi degresată
O legătură de usturoi verde sau o căpăţână de usturoi uscat
2 linguri sirop de rodii (de la magazinele cu produse arăbeşti)
½ kg roşii cherry
Cimbru proaspăt
Câteva fire de pătrunjel verde
O lingură cu ulei
Sare şi piper după gust 

Preparare:
Carnea se taie felii groase cam de 1 cm.

 Se sărează, se pipărează şi se aşează într-o tavă pentru friptură unsă cu ulei.

Se stropeşte cu siropul de rodii.

Usturoiul, atât partea albă cât şi cea verde se taie mărunt. Se presară peste bucăţile de friptură.

Roşiile se pun în blender şi se fac pastă, oprind câteva roşioare întregi. Pasta se toarnă în tavă, peste carne iar roşioarele se aşează printre bucăţile de friptură.

Se pune tava în cuptor pentru 50-60 de minute.

La servire se presară cimbru şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu piure de cartofi sau cu mămăligă caldă.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu