marți, 31 iulie 2012

GRANITA DE PEPENE ROȘU ȘI MENTĂ



Ingrediente:
Pepene roșu
O lămâie sau o limetă (lămâie verde)
Câteva crenguțe de mentă verde
Câteva lingurițe de miere, după gust, în funcție de cât de dulce este pepenele 



Preparare:
Pepenele

se taie felii, se curăță de semințe apoi se taie în cuburi și se pun într-un blender.

Se adaugă rămurelele de mentă și se stoarce zeama unei lămâi.

Se adaugă întâi o linguriță cu miere, dacă pepenele este suficient de dulce.

Se pornește blenderul pentru câteva secunde, până se transform cubulețele de pepene în piure.

 Se gustă și dacă mai trebuie se mai pune miere și se omogenizează. Amestecul se pune într-un vas și se pune la congelator.

 Din oră în oră se sfărâmă amestecul cu o furculiță, pentru a sparge gheața și a căpăta aspect de zăpadă. Operația se repetă de 4-5 ori, după care se poate servi în cupe de înghețată sau în pahare înalte. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu