joi, 30 august 2012

PERIȘOARE DIN CARNE CU USTUROI ȘI GHIMBIR

 
Ingrediente:
½ kg carne tocată de pui
O linguriță cu usturoi tocat
O linguriță cu ghimbir ras
2 linguri rase cu ceapă fin tocată sau dată pe răzătoare
O legătură cu pătrunjel verde fin tocat sau coriandru, dacă vă place
Sare și piper după gust
2 linguri cu ulei pentru prăjit 

Preparare:
Carnea tocată de pui se pune într-un bol.
 
Se adaugă usturoiul și ceapa tocate, ghimbirul ras,
 
pătrunjelul fin tocat, sare și piper și se frământă foarte bine compoziția, ca aluatul.
 
În acest fel, perișoarele se vor lega fără adaos de ou sau pâine. Se acoperă bolul și se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau peste noapte pentru a se pătrunde aromele. Se scoate din frigider și se modelează perișoarele cu mâinile unse cu puțin ulei.

Se pun să se înfierbânte cele 2 linguri cu ulei. Se prăjesc perișoarele la foc mediu.
Se scot pe hârtie absorbantă și se servesc calde sau reci, cu sos sau simple.

Obs. Se poate folosi orice fel de carne.


Un comentariu:

  1. ce bune trebuie sa fie ,sigur ghimbirul le da o aroma aparte,Multumesc de reteta ;Cu drag, Mari!

    RăspundețiȘtergere