vineri, 24 august 2012

SALATA DE DOVLECEI LA GRATAR

Ingrediente:
3-4 dovlecei, de preferat în floare
2-3 linguri de maioneză
Câțiva căței de usturoi
2 linguri cu smantână
Pătrunjel verde
Sare și piper după gust 

Preparare:
Dovleceii se spală, se taie capetele apoi se feliază pe lung.
 
Dacă sunt mai bătrâni, adică nu sunt în floare, se curăță de coajă apoi se feliază. Se încinge grătarul, se unge cu puțin ulei și se pun feliile de dovlecei. Se întorc pe ambele părți.
 
 Când s-au înmuiat, se scot pe un platou, se sărează și se pipărează, se lasă câteva minute să se pătrundă, apoi se așează în salatieră.
Se prepară maioneza dintr-un gălbenuș de ou.
 
 Cățeii de usturoi se pun în mojar și se pisează.
 
Se adaugă peste moioneză și se amestecă.
 
Se adaugă 2 linguri cu smântână,
 
se amestecă
 
și se toarnă  peste dovleceii din salatieră.
 
Deasupra se presară pătrunjel verde fin tocat. Se poate decora salata cu câteva roșioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu