vineri, 9 noiembrie 2012

BORȘ CU PERIȘOARE CA LA MĂNĂSTIRE

Rețeta aceasta am aflat-o de la mătușa nurorii mele, care, la rândul său o știa de la călugăgării Manastirii Dimitrie Cantemir-Grumezoaia- jud. Vaslui. 

Ingrediente:
½ kg de carne tocată (am pus pulpe de pui dezosate și tocate)
O ceapă
Un fir subțire de praz
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
2-3 roșii sau 2-3 linguri de pastă de roșii
pătrunjel verde
Piper, sare și borș după gust 

Preparare:
Se pun la fiert circa 2 litri de apă. Când a dat în clocot se adaugă  pe rând, legumele: ceapa tocată mărunt,
 
prazul tăiat rondele,
 
morcovul și pătrunjelul tocate foarte mărunt.
 
Din carnea tocată amestecată cu sare și piper se modelează perișoarele cu mâinile udate cu apă rece.
Când legumele au tras un clocot, se adaugă perișoarele.

Între timp se fac tăiețeii de casă după metoda de aici, cu deosebirea că se taie ceva mai lați.
Borșul se fierbe împreună cu pasta de roșii.
 
 Când perișoarele s-au ridicat deasupra, se adaugă borșul fiert , și tăiețeii. Se potrivește de sare și dacă se dorește mai acru se mai adaugă borș. Se mai fierbe  5-6 minute după care se ia oala de pe foc, se acoperă cu capac și se lasă 10 minute să se odihnească și să se umfle tăiețeii.
Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt.  

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu