Ingrediente:
½
kg ciuperci pleurotus
O
ceapă mică
O
lingură cu unt
2-3
linguri cu smântână grasă
O
lingură cu maioneză (facultativ)
2
căței de usturoi
Câteva
fire de mărar sau pătrunjel verde
Sare
și piper după gust
Preparare:
Ciupercile
se spală, se scurg bine și se toacă mărunt.
Se pun la fiert în puțină apă și se
dau câteva clocote. Se pune untul la încins într-o tigaie. Se pune ceapa tocată
mărunt. Când ceapa a devenit sticloasă se adaugă ciupercile și se călesc împreună
până scade tot lichidul.
Se lasă să se răcească. Usturoiul se toacă mărunt. Ciupercile
reci se amestecă cu smântâna, maioneza, verdeața și usturoiul tocate. Se potrivește
de sare și piper și se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită sau pe
biscuiți sărați.
Ador ciupercile sub orice forma,dar acestea sunt nemaipomenite.Pup!
RăspundețiȘtergere