300 g linte verde
2 cepe
2 morcovi
Câteva fire de cimbru verde (sau cimbru uscat)
Un cățel de usturoi
½ kg afumătură
2 linguri cu ulei
Mărar verde
Sare și piper după gust
Preparare:
Lintea se pune la muiat de seara până dimineata.
Se schimbă
apa și se pune la foc cu crenguța de cimbru, cățelul de usturoi și morcovii
tăiați rondele.
Între timp cele 2 cepe se toacă mărunt și se călesc ușor în cele 2 linguri cu ulei.
Se adaugă afumătura
și se călesc în continuare fără a se rumeni ceapa.
Între timp cele 2 cepe se toacă mărunt și se călesc ușor în cele 2 linguri cu ulei.
Se adaugă afumătura
și se călesc în continuare fără a se rumeni ceapa.
Când lintea s-a fiert, se scoate crenguța de cimbru și
cățelul de usturoi și se adaugă ceapa călită cu afumătura.
Se mai fierbe puțin să se amestece gusturile, se potrivește de sare și piper și se servește cu mărar verde tocat deasupara.
Se mai fierbe puțin să se amestece gusturile, se potrivește de sare și piper și se servește cu mărar verde tocat deasupara.
Sunteti neobositi in a ne rasfata cu retete ingenioase.Va multumesc si va doresc mult succes in noul an si numai bine. Olivia.
RăspundețiȘtergere