Ingrediente:
1/2kg cartofi galbeni, făinoși, pentru piure
Un ou
O lingură cu unt
O lingură cu ulei de floarea soarelui
Puțin ketchup sau boia de ardei
2 linguri cu telemea de capră
Sare, piper, nucșoară după gust
O lingură de parmezan ras
Câteva boabe de mazăre fierte la aburi
Preparare:
Cartofii se curăță, se rup bucăți potrivite și se pun la
fiert în apă cu sare, la fel ca pentru un piure obișnuit.
Când cartofii sunt
fierți, se scurge zeama și se adaugă untul și telemeaua de capră și cu
ajutorului instrumentului pentru pasat legume se face un piure fin, având grijă
să nu rămână bucățele prea mari de cartof sau brânză. Se potrivește de sare,
piper și nucșoară. Piureul se pune într-un poș cu un dui sub formă de floare la
capăt
și se modelează coronițe pe o tavă
tapetată cu hârtie de copt. O lingură de ulei se amestecă cu o linguriță de ketchup
sau boia de ardei și cu ajutorul unei
pensule se ung coronițele. Se presară cu parmezan ras
și se dau la cuptor
pentru 15-20 de minute la 200 0C.
Se scot cu o paletă și în mijloc se pun câteva boabe de mazăre fiartă la
aburi.
Este o garnitură festivă care se pretează la orice fel de
friptură.
Ce bine arata! Simplu si delicios!
RăspundețiȘtergere