O
căniță cu linte verde
¼
de varză albă, proaspătă
O
ceapă
Un
morcov
Un
păstârnac
Un
ardei gras (am pus de la congelator)
2-3
roșii proaspete sau din conservă
200
ml borș (sau după gust)
Sare, piper, cimbru, după gust
Verdeață pentru servit
Preparare:
Lintea se alege,
se spală bine și se lasă la înmuiat de
seara până dimineața. Dimineața se scurge apa, se pune alta, curată și se pune
la fiert.
Când lintea a început să se moaie, se pun pe rând: ceapa tocată mai
mare,
morcovul tăiat felii,
păstârnacul cubulețe și se lasă să dea câteva
clocote.
Între timp varza se toacă fideluță
și se adaugă la supă, peste
celelalte legume.
Când varza este aproape fiartă se pune ardeiul gras
și
roșiile,
apoi borșul dat în clocot. Se potrivește de sare, piper și cimbru
după gust. Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu