joi, 11 aprilie 2013

BORȘ DE LINTE VERDE CU VARZĂ PROASPĂTĂ

Ingrediente:
O căniță cu linte verde
¼ de varză albă, proaspătă
O ceapă
Un morcov
Un păstârnac
Un ardei gras (am pus de la congelator)
2-3 roșii proaspete sau din conservă
200 ml borș (sau după gust)
Sare, piper, cimbru, după gust
Verdeață pentru servit 

Preparare:
Lintea se alege,
 
se spală bine și se lasă la înmuiat de seara până dimineața. Dimineața se scurge apa, se pune alta, curată și se pune la fiert.
 
Când lintea a început să se moaie, se pun pe rând: ceapa tocată mai mare,
 
morcovul tăiat felii,
 
păstârnacul cubulețe și se lasă să dea câteva clocote.
 
Între timp varza se toacă fideluță
 
și se adaugă la supă, peste celelalte legume.
 
 Când varza este aproape fiartă se pune ardeiul gras
 
și roșiile,
 
apoi borșul dat în clocot. Se potrivește de sare, piper și cimbru după gust. Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu