sâmbătă, 6 aprilie 2013

BUREȚI DE PĂDURE CU SOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI VIN

Pentru că mai aveam în congelator o pungă cu bureții   culeși astă-toamnă la Sucevița, am pregătit  această delicioasă rețetă:

Ingrediente:
½ kg bureți de pădure (congelați) sau 1 kg de ciuperci
O lingură cu unt
O lingură cu amidon
O ceapă uscată mică
300 g smântână (32% grăsime)
1 pahar (200 ml) cu vin alb sec
Sare și piper după gust
Mămăligă pentru servire 

Preparare:
Bureții se decongelează sau dacă sunt ciuperci proaspete se curăță, se spală și se fierb în foarte puțină apă.
Ceapa se taie mărunt și se călește în unt până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile fără prea multă zeamă. Vinul se adaugă peste ciuperci iar când alcoolul s-a evaporat se adaugă smântâna amestecată cu amidonul. Se lasă să dea câteva clocote, se potrivește de sare și piper și se servește cu mămăligă caldă.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu