Ingrediente:
O ceașcă cu orez sălbatec
2 linguri cu ulei
25 g unt
O ceapă uscată
200 g mazăre cu morcov congelate
Un ardei gras (am pus congelat)
Câteva fire de șofran
O linguriță legume desdidratate (am folosit CONDIPICI de
aici)
Sare și piper după gust
Câteva fire de pătrunjel verde
Preparare:
Într-o tigaie se pune la călit în 2 linguri cu ulei, ceapa
tocată mărunt.
Când ceapa devine sticloasă se adaugă untul,
iar când acesta s-a
topit se adaugă orezul sălbatec.
Se amestecă și când orezul se albește se pune șofranul
apoi mazărea și morcovul congelate.
Când s-au dezghețat se adaugă ardeiul tocat
cubulețe, sare și piper, legumele deshidratate.
Se adaugă 3 ceșcuțe (aceleași
cu care s-a măsurat orezul) cu apă. Se amestecă bine și se lasă la foc mic,
fără a mai amesteca
până se absoarbe tot lichidul.
Poate fi servit ca atare,
presărat cu pătrunjel tocat,
cu o salată
alături,
ca garnitură la fripturi, pește, etc sau ca mâncare de post dacă se
renunță la unt.
În oricare dintre variante este delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu