Ingrediente:
200 g baby creveti congelati
100
g creveti medii congelati (puteti folosi de care aveti)
2
linguri de zeama care ramane dupa decongelare
2
linguri amidon de porumb
Un ou
pesmet
ulei pentru
prajit
sosul:
2-3
catei de usturoi
Cateva
fire de patrunjel verde
O
lingura cu maioneza
O
lingurita sos ketchup iute
Sare,
piper, zeama de lamaie, dupa gust
Preparare:
Crevetii
se decongeleaza.
Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama
lasata de creveti cu oul si cu amidonul.
In alta farfurie se pune pesmetul.
Se scufunda crevetii in amestecul de amidon si oua
apoi se
rostogolesc rapid prin pesmet (se
scutura farfuria sa se imbrace complet in pesmet).
Se incinge bine uleiul si se
prajesc crevetii pana devin aurii.
Se scurg de grasime pe prosoape de hartie.
sosul:
Usturoiul
se pune intr-un mojar si se piseaza bine. Se adauga frunzele de patrunjel
tocate marunt,
maioneza ketchup-ul si se amesteca.
Se condimenteaza dupa gust
cu sare, piper si zeama de lamaie.
Cu
acest sos se servesc crevetii pane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu