Ingrediente:
Aluat:
125
g unt
250
g făină
100
g zahăr pudră
O
lingură cu cacao
Un
gălbenuș
Un
praf de sare
Crema de migdale:
2
albușuri
2
linguri cu zahăr
Un
praf de sare
O
linguriță cu zeamă de lămâie sau oțet
O
linguriță cu amidon alimentar
O
linguriță esență de migdale
100
g migdale măcinate (am folosit migdale cu tot cu pielița maro)
Câteva
alune de pădure(câte una pentru fiecare minitartă)
Preparare:
Untul,
la temperatura camerei se mixează cu zahărul și praful de sare. Se adaugă
gălbenușul și se continuă mixarea. Făina se cerne împreună cu cacaoa și se
adaugă la mixtura de unt cu zahăr și gălbenuș. Se amestecă doar până se combină
ingredientele și se formează un aluat. Se strânge sub formă de bilă, se
învelește în folie alimentară și, ca orice aluat fraged se lasă la rece
(frigider) circa 2 ore (eu, pentru că mă grăbeam, l-am pus 15 minute în
congelator, și a fost foarte fraged).
Pentru
cremă se bat abușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă pe rând cele 2
linguri de zahăr și se mixează în continuare, până spuma devine netedă și
lucioasă. Se adaugă o linguriță cu zeamă de lămâie sau oțet și o linguriță de
amidon și se amestecă ușor. La sfârșit se adaugă migdalele măcinate și esența
de migdale și se amestecă ușor, de jos în sus până se înglobează în bezea.
Se
scoate aluatul de la rece, se întinde foaie între 2 bucăți de folie alimentară.
Se taie cercuri (sau flori) cu forma specială și se îmbracă formele de
minitarte (am folosit 2 dimensiuni). Se umplu
minitartele cu crema de migdale și se așează câte o alună în mijlocul fiecăreia.
Se dau la cuptorul preîncălzit și se coc timp de 15-20 de minute.
Se
scot pe un grătar să se răcescă.
Sunt
aspectoase, aromate, grozave cu o ceașcă de cafea, dar și ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu