Ingrediente
Cap
de piept (am avut 2 bucati)
Cativa
cartofi
Cativa
catei de usturoi
Cimbru
Cateva
boabe de piper
Sare
Boia
de ardei
O
lingura cu ulei
Preparare:
Intr-un
mojar se pun cateii de usturoi, cimbrul, boabele de piper si sarea si se
piseaza.
Se adauga boiaua de ardei si
uleiul pana se obtine o pasta.
Bucatile
de cap de piept
se ung bine cu aceasta pasta.
Se lasa ½ de ora sa se impregneze
carnea cu aromele condimentelor. Cartofii se curata de coaja si se taie bucati
mari (in 4 pe lung).
Se fierb cateva clocote in apa sarata.
Se scot si se pun
intr-un vas termorezistent. Se condimenteaza usor cu sare, piper si cimbru (sau
ce condimente preferati , de ex. rozmarin), se stropesc cu putin ulei si putina
apa in care au fiert.
Noutatea
acestei fripturi este faptul ca se pregateste pe un gratar (al cuptorului, sau
cel pe care se racesc prajiturile, cum am folosit eu). Carnea condimentata se
aseaza pe gratar, gratarul se aseaza peste tava cu cartofi
si impreuna se pun
in cuptorul preincalzit.
Dupa vreo jumatate de ora se intorc bucatile de carne,
se mai adauga apa in cartofi, daca mai este necesar si se lasa pana se rumenesc
frumos (carnea si cartofii).
Grasimea de la carne care se va scurge in timpul
coaceriii peste cartofi, le va da un gust deosebit.
Vor fi crocanti la exterior
si moi in interior si carnea la fel.
Deliciu! Imi ploua in gura! Am notat-o pentru sarbatori. Sotul va fi foarte incantat. Ce nu stiu eu, de unde se poate procura un gratar pentru prajituri (patrat sau rotund). Am dat o cautare pe net dar nu am gasit.
RăspundețiȘtergereCami.
Am luat gratarul acum cativa ani de la Auchan sau Ikea, nu mai stiu precis, dar tot de cativa ani buni nu am mai fost in magazinele astea.Este foarte util, intr-adevar.
Ștergere