Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
50 g zahăr
1/2 linguriță de sare
o linguriță praf de copt
coajă rasă de lămâie sau portocală
225 g unt rece
225 g cremă de brânză
zahăr pudră
Pentru umplutură:
Gem de caise
O cană cu nuci ușor rumenite în
cuptor
½ cană stafide
½ cană caise uscate, ananas,
smochine,etc
Preparare:
Într-un castron mare, se amestecă făina , zahărul , sarea , praful de copt și coaja rasă de lămâie sau portocală.
Într-un castron mare, se amestecă făina , zahărul , sarea , praful de copt și coaja rasă de lămâie sau portocală.
Untul ( rece ) se taie cubulețe, se adaugă la amestecul de făina și, cu un
cuțit se taie în cubulețe de mărimea unui bob de mazare (se poate folosi un
tocător electric).
Se adaugă crema de brânză. Se
amestecă cu o furculiță, apoi ușor cu degetele pentru a distribui uniform brânza
în aluat .
Aluatul va face cocoloașe, dar nu trebuie să fie prea uscat
sau lipicios .
Se adună aluatul cu mâna într-o
minge (aluatul nu se frământă ! ), se pune pe masă, șe formează un
paralelipiped care se taie în 6 bucăți,
care se modelează în 6 sfere.
Fiecare bucată se aplatizează cu
mâna într-un disc de 1 cm grosime și se învelește în folie.
Se pune în înfrigider timp de cel puțin o oră sau
chiar mai mult.
În timp ce aluatul se răcește, se
prepară umplutura:
Nucile și fructele uscate se pun
în blender și se toacă grosier.
Asamblare:
Se acoperă tava cu hârtie de copt.
Se acoperă tava cu hârtie de copt.
Se scoate un disc de aluat din
frigider și pe masa de lucru înfăinată se întinde într-un cerc cu diametrul de
20 cm și grosimea de 5 mm.
Se aplică un strat subțire de gem
de caise, lăsând periferia și central cercului curate. Se presară cu amestecul
de nuci și fructe uscate, presând ușor cu mâna.
Cercul se taie în 8 bucăți
și se rulează 8 cornulețe.
Se așează în tavăla distanță de 3
cm unul de altul. Se coc 20-25 de minute
în cuptorul preîncălzit.
Se presară cu zahăr pudră.
Cornuletele astea cred ca sunt un adevarat deliciu. Eu as fura intreg platoul, atat de mult imi plac!
RăspundețiȘtergere