Ingrediente:
400
g coacăze albe
400
g zahăr
Preparare:
Coacăzele
se spală și se lasă să se usuce.
Se aleg bobițele de pe ciorchini.
Se pun
la fiert cu 500 ml apă. Se fierb 10-15
minute până pilița fructelor crapă.
Se lasă să se răcorească puțin și se trec printr-o
sită, frecând cu o lingură să obținem cât mai mult din pulpa fructelor. În acest
fel se îndepărtează atât cojile cât și semințele din fructe.
Se pune din nou
sucul și pulpa fructelor la fiert, adăugând și zahărul.
Se mai fierbe căteva
minute probând din când în când jeleul: se pune o picătură de jeleu pe o
farfurioară rece.
Dacă rămâne ”bob” și nu se prelinge, jeleul este gata. În acest moment se oprește focul.
Se lasă să
se răcorească puțin și se pune în borcane sterilizate
și se închid iermetic.
Este foarte bun și aromat.
O reteta super! Multumesc mult.
RăspundețiȘtergere