Ingrediente (pentru 2 porții):
2 bucăți limbă de porc
o foaie de dafin
câteva boabe de piper
2-3 linguri cu ulei
8 roșii cherry
Măsline, de preferat naturale
O lingură de capere
Sare și piper după gust
Cimbru uscat și/sau verde
Preparare:
Caperele și măslinele se pun la desărat, schimbând apa de
câteva ori.
Limbile de porc se pun la fiert în apă cu sare, foaia de
dafin și boabele de piper. Când s-au fiert (furculița intră ușor și nu mai iese
zeamă rozalie), se scot limbile și se curăță de pielițe așa cum am arătat aici ,
apoi se taie felii.
Se pune uleiul să se încingă apoi se pun feliile de limbă
și se rumenesc ușor.
Se adaugă roșiile tăiate în două și se călesc.
Se adaugă cimbru
și câte o lingură din zeama în care a fiert limba.
Când roșiile s-au înmuiat,
se zdrobesc 2-3 jumătăți cu furculița și se adaugă măslinele și caperele.
Se fierb
împreună câteva minute, mai adăugând câte o lingură de zeamă, până se obține un
sos de consistența dorită. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește
fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu