vineri, 4 iulie 2014

LIMBĂ CU ROȘII CHERRY, MĂSLINE ȘI CAPERE

Ingrediente (pentru 2 porții):
2 bucăți limbă de porc
o foaie de dafin
câteva boabe de piper
2-3 linguri cu ulei
8 roșii cherry
Măsline, de preferat  naturale
O lingură de capere
Sare și piper după gust
Cimbru uscat și/sau verde


Preparare:
Caperele și măslinele se pun la desărat, schimbând apa de câteva ori.
Limbile de porc se pun la fiert în apă cu sare, foaia de dafin și boabele de piper. Când s-au fiert (furculița intră ușor și nu mai iese zeamă rozalie), se scot limbile și se curăță de pielițe așa cum am arătat aici , apoi se taie felii. 

Se pune uleiul să se încingă apoi se pun feliile de limbă și se rumenesc ușor. 

Se adaugă roșiile tăiate în două și se călesc.

 Se adaugă cimbru și câte o lingură din zeama în care a fiert limba. 

Când roșiile s-au înmuiat, se zdrobesc 2-3 jumătăți cu furculița și se adaugă măslinele și caperele. 

Se fierb împreună câteva minute, mai adăugând câte o lingură de zeamă, până se obține un sos de consistența dorită. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu