Ingrediente:
3 bucăți ceafă de porc
O lingură cu făină
2-3 linguri cu ulei
3 căței de usturoi
Un ardei iute
Câteva fire de pătrunjel verde
3 roșii potrivite
3 ardei copți
Sare și piper după gust
Preparare:
Bucățile de ceafă se bat cu ciocanul de șnițele sub folie alimentară.
Se
condimentează cu sare și piper,
se dau prin făină
și se prăjesc în uleiul
încins.
Când s-au rumenit ușor se scot într-un vas.
Ardeiul iute se curăță de nervuri și semințe și se toacă.
La fel și usturoiul și câteva fire de pătrunjel, cu tot cu codițe.
Se pun în
uleiul în care s-au prăjit bucățile de ceafă și se călesc ușor, având grijă să
nu se ardă.
Roșiile se toacă cubulețe.
Se adaugă peste ardeiul iute, usturoi și
pătrunjel.
Se fierb până se moaie roșiile. Ardeii copți se rup fâșii păstrând
sucul pe care-l lasă.
Când roșiile sunt aproape fierte, se adaugă fâșiile de
ardei copți,
cu tot cu zeamă, se amestecă
apoi se adaugă și bucățile de ceafă.
Se mai dau câteva
clocote.
Se stinge focul și se acoperă pentru câteva minute cu capac.
Se servește presărată cu pătrunjel verde proaspăt tocat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu