miercuri, 27 august 2014

LIMBĂ DE PORC CU SOS DE CIUPERCI ȘI SMÂNTÂNĂ

Ingrediente:
3 bucăți limbă de porc
2 cepe
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
O țelină mica
O lingură cu ulei
300 g ciuperci
200 ml smântână grasă
O lingură cu făină
un vârf de cuțit de boia de ardi
Mărar verde
Sare și piper după gust
Preparare:
Limbile se spală foarte bine, în 2-3 ape și se pun la fiert în apă rece cu sare.

 Se fierb la foc mic până furculița intră ușor. Se adaugă o ceapă întreagă, morcovii, păstârnacul și țelina tăiate bucăți mai mari. 

Când este și zarzavatul aproape fiert se scoate ceapa și se aruncă iar  cele 3 bucăți de limbă se scufundă în apă rece apoi se curăță de pieliță 

și se taie felii.

O ceapă se toacă mărunt și se călește ușor, 

până devine sticloasă, într-o lingură de ulei încins. 

Se adaugă ciupercile (am pus congelate) 

și se călesc împreună cu ceapa, 

până scade toată zeama lăsată.
Smântâna se amestecă cu făina și cu boiaua de ardei 

și se adaugă câte o lingură din supa în care au fiert limbile 

până se aduce la o temperatură apropiată de cea a ciupercilor. 

Se adaugă smântâna peste ciuperci, 

apoi și feliile de limbă. 

Se mai dau câteva clocote, se asezonează cu sare, piper și câteva fire de mărar.

Se poate servi cu mămăligă, sau cu pâine și salată asortată.

Din zeama în care au fiert limbile se poate face o supă delicioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu