Ingrediente:
Carne de pui pentru ciorbe: vârfuri de aripi, spate,
coșul pieptului
250 g carne tocata de pui
O ceapă
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
Aluat pentru tăieței dintr-un ou (rețeta aici)
Un ardei iute verde
½ ardei roșu (iute sau kapia, după gust)
O lingură de pasta de roșii
Sare, piper, fulgi de cili, după gust
Câteva fire de pătrunjel verde
Preparare:
Din bucățelele de carne, ceapă, morcov, rădăcina de
pătrunjel, sare și piper după gust se prepră o supă de pui. Se strecoară și se
păstrează doar morcovul fiert, care se taie bucăți potrivite.
Dintr-un ou, sare și făină cât cuprinde se face un aluat
tare, de tăieței. Se întinde o foaie dreptunghiulară.
Se unge pe toată
suprafața cu pasta de roșii și se presară cu rondele de ardei iute verde și puțină verdeață, după
gust.
Carnea toccata se pune între două bucăți de folie
alimentară și se întinde o foaie aproape de dimensiunea foii de aluat.
Se ridică una din
folii și cu grijă, se pune foaia de carne tocată peste foaia de aluat. Se presară
ardeiul roșu și se rulează strâns foaia.
Se înfășoară în folie alimentară și se pune
ruloul în congelator pentru o oră.
Se
scoate din congelator și se taie rondele (melci).
Se pun în supa care fierbe, se dă focul mic și se așteaptă până melcii se ridică la suprafață, semn că sunt
fierți.
Supa se servește cu pătrunjel tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu