Ingrediente:
1 kg de sardină proaspătă
2 cepe mici
2 morcovi
2-3 căței de usturoi
Un gogoșar roșu (sau alt ardei)
2-3 roșii
2-3 linguri cu ulei
O lămâie
Sare, piper și cimbru după gust
Preparare:
Peștilor li se îndepărtează capetele și intestinele, se
spală bine, li se dă un praf de sare și se lasă puțin deoparte să se zvânte.
Se pregătește patul de legume: ceapa curățată se taie în
două apoi semirondele. Morcovii se taie rondele, usturoiul și gogoșarul –
feliuțe. Se amestecă toate legumele și se așează într-o tavă unsă cu o lingură
de ulei.
Se condimentează cu sare, piper și cimbru.
Deasupra se așează felii de
roșii
și peștii zvântați.
Se acoperă cu felii de lămâie, se stropesc cu restul
de ulei și se dă tava acoperită cu folie de aluminiu, la cuptor.
După 25-30
deminute este gata. Peștele este catifelat și suculent iar patul de legume o
garnitură excelentă.
Avand in vedere dezlegarile la peste din acest post,reteta dumneavoastra este mai mult decat binevenita.Multumim.
RăspundețiȘtergere