luni, 9 februarie 2015

FURSECURI CU BEZEA SI FISTIC

Ingrediente:
200 g unt, foarte rece
125 g zahăr
Un ou
2 gălbenușuri
250 g făină
150 g amidon de porumb
O lingură cu cacao
Pentru ornat:
2 albușuri
50 g zahăr
Un praf de sare
30 g fistic
Pentru umplut:
Gem după preferință (am pus de prune)

Preparare:
Untul tăiat cubulețe se amestecă cu zahărul turnat treptat, oul și gălbenușurile adăugate unul câte unul, făina amestecată cu amidonul și se mixează la putere maximă până la omogenizarea completă.
Aluatul obținut se împarte în două părți egale: una rămâne alba, cealaltă se amestecă cu o lingură cu cacao. Se înfășoară în folie și se dau la frigider pentru 30 de minute.

Se scoate aluatul alb și se întinde o foaie groasă de câțiva mm, din care se decupează cercuri care se coc în tava neunsă, cca 10 minute.
Din aluatul cu cacao se întinde o foaie de câțiva mm din care se decupează cercuri cu același diametru ca cele albe, dar la care, în mijloc se decupează cercuri cu diametru mai mic.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi cu zahărul. Fisticul se toacă grosier. Fiecare fursec se unge cu bezea și se presară cu fisticul mărunțit. Se coc la fel, 10 minute.
Fursecurile coapte, se lipesc între ele cu gem  (unul alb și unul cu cacao).



.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu