joi, 9 aprilie 2015

SUFLEU DE BRÂNZĂ DE VACI CU MĂRAR ȘI ARDEI

Ingrediente:
½ kg brânză de vaci
200ml iaurt
Un ou
Două albușuri
Mărar tocat fin
Ardei gras roșu tocat cubulețe
Fulgi de cilli
Puțină sare
Unt pentru uns vasul
Roșii și/sau măsline pentru decor

Preparare:
Brânza de vaci 

se amestecă cu iaurtul, 

oul și cele 2 albușuri. 

Se pune mărarul 

și ardeiul tocat. 

Se condimentează. Un vas termorezistent se unge cu unt. 

Se toarnă sufleul și se dă la cuptor. 

Când amai rămas puțin moale la mijloc, este gata (nu se ține prea mult în cuptor, pentru a nu se răscoace).


Se servește caldă sau rece, 

cu o salată sau simplu.

sâmbătă, 4 aprilie 2015

MEDALION DE SOMON CU BROCCOLI ȘI SOS DE IAURT

Ingrediente:
Un medalion de somon
250 g broccoli
200 ml iaurt
Un cățel de usturoi
Câteva fire de mărar
Sare și piper după gust
Preparare:
Medalionul de somon se condimentează și se frige câte 3-4 minute pe fiecare parte. Broccoli se fierbe 4-5 minute în apă cu sare. Se scoate și se pune în apă rece.


Se prepară sosul: iaurtul se amestecă cu usturoiul  și mărarul tocat. Se potrivește de sare și piper.

joi, 2 aprilie 2015

ȘNIȚELE DIN PIEPT DE PUI CU GARNITURĂ DE BROCCOLI

Ingrediente:
Un piept de pui
Un ou
2 linguri cu parmezan
2 linguri cu pesmet
Câteva fire de pătrunjel
300 g broccoli
O ceapă
½ de ardei gras
Fulgi de cilli
Sare și piper
Preparare:
Pieptul de pui se taie fâșii.

 Oul se amestecă cu 2 linguri de apă, sare și piper. Parmezanul se amestecă cu pesmetul și pătrunjelul tocat. Se ia fiecare fâșie de piept  de pui se trece prin oul bătut 

apoi prin amestecul de parmezan, pesmet și pătrunjel tocat. 

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt peste care se aranjează fâșiile de pui, 

se pune tava în cuptorul preîncălzit și se lasă până se gratinează.

Broccoli se fierbe 3-5 minute în apă sărată după care se pune sub jet de apă rece. Se călește o ceapă într-o lingură de ulei se adaugă ardeiul gras care se călește și acesta. 

Se adaugă broccoli, se condimentează și se servește.