sâmbătă, 5 septembrie 2009

TARTA CU ULEI DE MASLINE SI SMOCHINE


Reteta este de aici, insa eu am imbunatatit-o dupa cum urmeaza:
Nota de sănătate: Fara grăsimi saturate, avand beneficiile uleiului de măsline dătător de sănătate, ale calciului din iaurt şi unica protectie anti-cancer data de enzimele din smochine, acesta este un desert care, de fapt, îmbunătăţeşte digestia după o masă, mai degrabă, decât sa stea in stomac.
Pentru foaia cu ulei de măsline:
225 g (8 oz), făină de patiserie
200 ml (7 fl oz), ulei de măsline
1 ou, bătut
1 linguriţă de zahăr brun, pudră
Pentru umplutura:
12 smochine coapte, în stare proaspătă,(eu am folosit smochine verzi, sau italiene, cumse mai numesc)

2 oua
50 ml (2 fl oz) smantana dulce
100g (3.5 oz) iaurt natural
1 linguriţă esenţă de migdale
2 linguri de miere de albine
stafide
migdale
Mod de preparare:
Pentru foaie, puneti toate ingredientele într-un castron si amestecati cu telul pana se obtine un aluat omogen. Adunati-l apoi cu mana intr-o minge, inveliti in film alimentar şi lasati în frigider timp de cel puţin 1 oră.


Preincalzeste cuptorul la 350 grade F. Ungeti fundul si peretii formei de tartă si imbracati-i cu aluat. Inţepa uşor cu o furculiţă peste tot

şi se coace timp de 10-15 minute, pana se rumeneste putin foaia.
Se taie smochine în lung pe jumatate si se aranjeaza pe foaia coapta.

Bateti împreună ouale, smântâna, iaurtul, esenta de migdale şi mierea. Se toarnă peste smochine, se presara stafide si migdale

şi coace timp de 50 de minute, până când amestecul de crema este facut.



Se serveşte calda sau rece.



Un comentariu:

  1. Много вкусно и ароматно изглежда,
    Поздрав, Диана

    RăspundețiȘtergere