sâmbătă, 5 septembrie 2009

TABOULE DE PUI UBRIACO & ROSII CONFIATE, CU PESTO DE MENTĂ & SEMINTE DE DOVLEAC


Ingrediente:
250g Cous cous
Cca 300 g file din piept de pui
Mix de plante aromatice (oregano, rozmarin, salvie, Laurel, Cimbru)
suc de la o lamaie
Vin alb
20 de roşii cireşe
Mixt de plante aromatice (proaspete şi uscate oregano, Rosemarin, Salvie, Erba Cipollina)
sare
piper alb
zahar
ulei de masline
pentru Pesto de menta si seminte de dovleac:
mentă din belsug
seminte de dovleac
1 căţel de usturoi
sare
Piper
ulei de masline

Preparare:
Se marineaza fileurile de pui cu ulei de măsline, suc de lamaie, amestec de plante aromate, o şalotă (ceapa rosie, lunguiata sau ceapa frantuzeasca) tocata, un pic de sare şi piper alb întreg.
După cel puţin o oră a tinute în frigider, se fierb într-o cratiţă, acoperite de vin alb, la foc mic, pentru cca 10 min, până ce vinul va fi aproape evaporat. Apoi se da deoparte, sa se racoreasca.


* Se pregatesc rosiile confiate ca aici
* Se pregăteşte cous cous, in felul urmator: se amestecă cu o lingură de ulei de floarea soarelui şi apoi se aadauga un pic mai puţin de două ori apă caldă decat greutate cous cous-ului, in care s-a dizolvat un cub de concentrate de supa de pui. Se amesteca sa se umezeasca bine, se acopera şi se lasa să stea aproximativ zece minute înainte de a sara şi condimenta.
* Pentru pesto prajiti semintele de dovleac într-o tigaie.
Între timp, aduna o rola ca un trabuc din frunze de mentă şi tocati-le marunt.
Piseaza un căţel de usturoi cu sare mare manciatina, piper şi un pic de ulei de masline.
Puneti in robot impreuna cu semintele prajite si utilizand functia “puls” amestecati punand cate un pic de ulei de masline.
Se amestecă în cous cous un pic de ulei, ierburi aromate şi câteva seminte de dovleac.
Prezentare:
Asezati pe platou si decorati cu roşii confiate.
Taiati puiul în benzi, asezati-l alaturi sau peste cous cous iar deasupra puneti pesto.

Un comentariu: