vineri, 16 octombrie 2009

CIUPERCI CU MAIONEZA SI USTUROI



Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete sau o cutie conserva
o ceapa mica
o legatura marar
o legatura patrunjel
o lingurita de unt
maioneza dintr-un ou
2-3 catei de usturoi
o lingura de unt
Preparare:
Se curata ciupercile, se aleg 2-3 care se opresc pentru decor. Restul se taie marunt si se pun la fiert cu foarte putina apa, ceapa tocata marunt si patrunjelul.

Cand a scazut apa, se adauga o lingurita de unt si se mai calesc putin.

Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou si ciupercile la cuptor ce vor servi de decor: se taie felii,se pune putin unt peste fiecare felie si condimente (sare si piper) si se pun intr-o tava in cuptorul preincalzit.

Se curata usturoiul, se piseaza bine si se adauga la maioneza, o data cu ciupercile si mararul tocat.
Se potriveste de sare si piper si se servesc pe felii de paine prajita (sau proaspata), ornate cu ciupercile la cuptor si cate o frnzulita de patrunjel sau marar.

Un comentariu: