joi, 15 octombrie 2009

ISTAMBULUL CULINAR





Am fost plecata 2 zile la Istambul. Nu pot sa nu va arat ceva din specificul culinar al acestui fascinant oras:


Bazarul Egiptean (Misir Carsisi in limba turca), construit între 1660 si 1664, cu taxele colectate din comerţul egiptean de ierburi şi condimente, de unde si numele, cu cupole exotice, umplut cu arome ispititoare de scortisoara, chimen, şofran, menta , cimbru si alte nenumarate condimente, fructe uscate si nuci, ceaiuri, uleiuri şi esenţe, dulciuri, faguri, şi afrodisiace.







La iesirea din bazaar, Mona savureaza bautura traditionala a Turciei, ceaiul

In fata Bazarului Egiptean, pe malul Bosforului, se vindea peste preparat pe aceste ambarcatiuni care se leganau ametitor





O piata de peste in celalalt capat al Podului Galata (axa centrala a orasului Istanbul), in partea asiatica a orasului




Si cateva din condimentele cumparate de mine:

Nuci de pin, susan negru si cardamon

cardamon

anison stelat

piper rosu

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mii de scuze, am gresit. Interesant periplu si interesanta tara. Contrar parerilor unora, mie mi-a placut mult Tucia. Numai sculatul pentru rugaciunea de dimineata, ba!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere